Announcement Announcement Module
Collapse

myhosting.com Forum Guidelines

Welcome to the myhosting.com Forums! The purpose of this forum is to allow you to discuss topics relating to hosting and topics of interest with other myhosting.com Customers. The primary focus should relate to issues not generally included in our Wiki or Control Panel, or information not provided by our Customer Support Team. Some examples include programming and coding support, web site design ideas and SEO practices.

The forum is not meant as a replacement to our Wiki or Customer Support. We highly recommend searching our Wiki before posting on the forum. Also, if you have a question for our Customer Support team, please contact them as you would normally.

We ask that if you have any complaints or questions relating specifically to your account, that you address them to our Customer Support department. Do not post personal account information such as passwords or other sensitive and private information the forum, as this type of information is best kept secret. Also, please be respectful of other users and refrain from defamatory comments or use of coarse language.

We will visit the forum from time to time, and contribute to various topics. We reserve the right to delete any posts which are deemed offensive or against the spirit of the forum. Any spamming or illegal activity will not be tolerated. We also reserve the right to block any user who violates these guidelines.

To get started, we welcome you to sign up at our User Management site. Any account created there will have access to these forums, our Wiki, our Ideas site and commenting permission on our Status Blog.
See more
See less
Mediawiki email - not working Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mediawiki email - not working

    I have installed, using your support tools, the MediWiki and have transferred our pages from an older, less-functional wiki. The MediaWiki is working fine, thank you very much, except for one thing.

    I am trying to enable outgoing email. This is primarily used to very email addresses during registration for the Wiki. I followed the instructions on the MediWiki hel pages at http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:%24wgSMTP and set the variable to the settings to send out through smtp.mydomain.com

    But I get the following errors when I attempt to use the feature:


    Warning: UserMailer::require_once(Mail.php) [function.UserMailer-require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/domains/mydomain.com/docs/mwiki/includes/UserMailer.php on line 114

    Fatal error: UserMailer::require_once() [function.require]: Failed opening required 'Mail.php' (include_path='/var/www/domains/mydomain.com/docs/mwiki:/var/www/domains/mydomain.com/docs/mwiki/includes:/var/www/domains/mydomain.com/docs/mwiki/languages:.:/usr/local/lib/php') in /var/www/domains/mydomain.com/docs/mwiki/includes/UserMailer.php on line 114


    One thing that I noticed was that the MediaWiki says it requires PEAR mail

    Warning: This setting requires PEAR's Mail package to be installed (run "pear install MAIL" and "pear install Net_SMTP").

    Do you know if I can get PEAR Mail installed or if I can get MediaWiki to enable email?

  • #2
    Re: Mediawiki email - not working

    That is interesting, let me look into the problem and get back to you Madmodder...

    Comment


    • #3
      Re: Mediawiki email - not working

      Have you tried setting it to false and using the built in php mail() function instead?

      Comment


      • #4
        Re: Mediawiki email - not working

        No, I haven't but I will and post the results.

        Comment


        • #5
          After reading this I used kazey's solution b/c I was having a similar issue. Setting it to false and using php mail really did the trick!

          Comment

          Working...
          X