Announcement Announcement Module
Collapse

myhosting.com Forum Guidelines

Welcome to the myhosting.com Forums! The purpose of this forum is to allow you to discuss topics relating to hosting and topics of interest with other myhosting.com Customers. The primary focus should relate to issues not generally included in our Wiki or Control Panel, or information not provided by our Customer Support Team. Some examples include programming and coding support, web site design ideas and SEO practices.

The forum is not meant as a replacement to our Wiki or Customer Support. We highly recommend searching our Wiki before posting on the forum. Also, if you have a question for our Customer Support team, please contact them as you would normally.

We ask that if you have any complaints or questions relating specifically to your account, that you address them to our Customer Support department. Do not post personal account information such as passwords or other sensitive and private information the forum, as this type of information is best kept secret. Also, please be respectful of other users and refrain from defamatory comments or use of coarse language.

We will visit the forum from time to time, and contribute to various topics. We reserve the right to delete any posts which are deemed offensive or against the spirit of the forum. Any spamming or illegal activity will not be tolerated. We also reserve the right to block any user who violates these guidelines.

To get started, we welcome you to sign up at our User Management site. Any account created there will have access to these forums, our Wiki, our Ideas site and commenting permission on our Status Blog.
See more
See less
New to VPS trying to setup subdomaing for developing Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • New to VPS trying to setup subdomaing for developing

    Hi i have a VPS with myhosting and no panels, i configure the vps by ssh. However i have never setup a subdomain and im failing at it. My host is expo-eventos.com, i already added the subdomain dev.expo-eventos.com and created the virtual servers in httpd.conf and also i got another ip to asign to the subdomain. At least this is what i thought i needed but its not working. Here is the virtual servers config:

    <VirtualHost 168.144.28.57:80>
    ServerAdmin sebastianviteri@gmail.com
    DocumentRoot /var/www/html
    ServerName http://www.expo-eventos.com
    ServerAlias expo-eventos.com
    ErrorLog logs/expo-error-log
    CustomLog logs/expo-eventos.com-access_log common
    </VirtualHost>
    <VirtualHost 168.144.28.189:80>
    ServerAdmin sebastianviteri@gmail.com
    DocumentRoot /var/www/dev
    ServerName http://www.dev.expo-eventos.com
    ServerAlias dev.expo-eventos.com
    ErrorLog logs/dev.expo-error-log
    CustomLog logs/dev.expo-eventos.com-acces_log common
    </VirtualHost>

    So i can enter the dev directory with the IP address but if i use http://www.dev.expo-eventos.com it takes me to the html directory.
    Please help i have no idea how to setup this correctly.
    Last edited by suwunk; 2012-04-27, 07:01 AM.

  • #2
    Hi There,

    Have you tried to follow this following Knowledge Base article
    http://myhosting.com/kb/Creating_and...ing_Subdomains

    Cheers

    Comment


    • #3
      Originally posted by sebas9673 View Post
      Hi i have a VPS with myhosting and no panels, i configure the vps by ssh. However i have never setup a subdomain and im failing at it. My host is expo-eventos.com, i already added the subdomain dev.expo-eventos.com and created the virtual servers in httpd.conf and also i got another ip to asign to the subdomain. At least this is what i thought i needed but its not working. Here is the virtual servers config:

      <VirtualHost 168.144.28.57:80>
      ServerAdmin sebastianviteri@gmail.com
      DocumentRoot /var/www/html
      ServerName .: Expoeventos
      ServerAlias expo-eventos.com
      ErrorLog logs/expo-error-log
      CustomLog logs/expo-eventos.com-access_log common
      </VirtualHost>
      <VirtualHost 168.144.28.189:80>
      ServerAdmin sebastianviteri@gmail.com
      DocumentRoot /var/www/dev
      ServerName .: Expoeventos
      ServerAlias dev.expo-eventos.com
      ErrorLog logs/dev.expo-error-log
      CustomLog logs/dev.expo-eventos.com-acces_log common
      </VirtualHost>

      So i can enter the dev directory with the IP address but if i use .: Expoeventos it takes me to the html directory.
      Please help i have no idea how to setup this correctly.
      Hi there!

      Server-wise, you're setup A-OK! The only problem you're currently having is that your subdomain .: Expoeventos is pointing to the first IP not the second one.

      All you need to do now is add the A record to your dev.expo-events.com subdomain.

      To do this,

      1) Log into your control panel with us (http://manage.myhosting.com)
      2) Navigate to your subdomain under Sites & Domains.
      3) Click on your dev.expo-events.com subdomain
      4) Click the DNS tab, then click DNS Records just below the tabs and lastly, click Add New DNS Record
      5) Choose A record from the list, add www into the first field, and your second IP into the next field. Finish, give it time to propagate over the internet (can take an hour but usually less) and you should be up and running!

      Comment


      • #4
        Thanks!




        http://www.imgsnatch.com/img/n/9.jpg

        Comment


        • #5
          Thanks jeremya yes that was it, i was actually thinking that it had something to do with registering that ip with the subdomain in a dns server but i had no idea where or how to do it. Thank you!

          Comment

          Working...
          X